Címke: cukorbetegség

Krónikus HCV

Tisztelt Doktor Úr! Húsz éve vagyok Hcv-s, de csak mintegy 10 éve derült ki. Első perctől kezdve okozott összetett betegséget, és inkább szétesett kórképeket (izületi gyull., cukorbetegség, kipihenhetetlen fáradtság, pajzsmirigy, depresszió, elviselhetetlen fejfájás, allergia, állandó rossz közérzet, szédülés, hányás,...stb.) A biopsziám közepes stádiumot, és egyéb számokkal és orvosi kifejezésekkel leírt, de szövetileg igazolt enyhe lefolyású krónikus Hcv-t ír le. A napokban kiderült, hogy a vírusszámom 0. Majd kiugrottam a bőrömből, hiszen nem kaptam interf., de semmilyen kezelést sem, kizárólag jómagam által összeokoskodott gyógymódot alkalmaztam. Ugyanakkor, nem veszek észre a közérzetemben pozitív változást, sőt egyre több betegség fordul elő nálam. Lehetséges-e, hogy eltűntek a vírusok, de mégis megmaradtak a tünetegyüttesek, vagy valami másról van szó. Sajnos eddig kikerülő válaszokat kaptam, ami nem segít egy betegnek feldolgozni az egyébként is számtalan kellemetlenséget okozó fertőzést. Kérem, ha teheti térjen ki, milyen kilátásaim vannak a jövőben.

Vérkép és általános vizelet laborlelet

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 60 éves nő leszek. Teljes vérkép és általános vizelet labor eredményeim közül eltérés tapasztalható: neutrofil 43% (50-70) limfocita 47% (20-40) Fvs 67/látótér (<5,00) Baktérium 1363,00/látótér (<1000,00) Ferritin 205 ug/l (10-120) Koleszterin 7,24 mmol/L (3,90-5,20) Triglicerid 1,95 mmol/L (<1,85) LDL koleszterin 4,65 mmol/l (<2,59) (zárójelben a vizsgálatot végző labor referencia tartománya) Kérem, szíveskedjék tanácsot adni! A fenti eltérések alapján Ön mire gyanakszik? Mielőtt a háziorvosom javaslatára tüneti kezelést alkalmaznánk, (sok-sok gyógyszer) szeretnék tisztába lenni a betegségemmel és az okot - ha lehetséges - megszüntetni! Mit javasol, milyen irányba (kivizsgálásokra) induljak tovább?

Zsírmáj és az étkezés kapcsolata

A zsírmáj túlzott zsírfelhalmozódás (lipidfelhalmozódás) a májsejtek belsejében. Okozhatja krónikus alkoholfogyasztás (az alkoholos májkárosodás első fázisa), de a nyugati társadalmakban ...

Szervezetünk méregtelenítő szervei

Szervezetünk működése során rengeteg méreganyaggal találkozik. Különösen igaz ez az elmúlt évtizedekre, hiszen a mesterséges kemikáliák a levegőben, a vízben ...

Az epegörcs tünetei, kezelése

Az epeutak görcsös összehúzódása az epegörcs, amely gyakori kísérője az epeköves állapotnak. Az alábbiakban részletesen olvashat arról, hogy milyen körülmények ...

Rosszul van

Tisztelt Doktor! Az édesanyám minden étkezés után 1-2 órával rosszul érzi magát, gyengének, fáradtnak. Epehólyagja már nincs azt eltávolítottak 6 éve. Mostanában elég sokat fogyott, mert nem eszik. Azt mondja ha kiürül a gyomra jól érzi magát. Csak sokáig nem bírja evés nélkül se. Minden reggel kávéval kezdte, de most undorodik tőle. Evés után egy két órával úgy érzi egy csomó van a gyomrában. Minden féle emésztést segítő gyógyszert kipróbáltunk semmi nem segített.A gyomra nem fáj, nincs hányingere, nem ég. Teljes vérkepét és gyomortükrözést csináltunk semmi rossz eredmény.Ultrahangos májvizsgalattal annyit mondtak, hogy zsíros máj. Nagyon sokszor panaszkodik, hogy fáj a szeme, olyankor piros és könnyezik. Ennek lehet nincs semmi köze az emésztéséhez, de mégis leírtam. 65 éves 110 kiló 165cm magas. Mi lehet a baja, merek segítsenek!

Húsundor

Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz ha 2-es típusú nem inzulinfüggő cukorbeteg valaki és undorodik a húsételektől ezek elfogyasztása után hányingere van.És az orvosa azt mondta hogy májkapu és gyomortükrözést javasolt az mit jelent, és milyen természetes gyógymód lehetséges ebben az esetben pl:táplálkozási szokások megváltoztatása. És a gyomortükrözésen kívül milyen vizsgálatok elvégzésére lehet szükség?

Májátültetés

Májátültetéskor a sérült vagy beteg májat donortól származó egészségesre cserélik. A máj segít a fertőzések elleni küzdelemben, az emésztésben, méregteleníti ...

Cukorbetegség miatt májrák, haspuffadás?

Tisztelt Doktor Úr! Cukorbetegség miatt kialakulhat-e májrák, és a haspuffadás lehet-e jellemző? A levertség és a gyengeség jelen van, ezt a cukorbetegségnek tudtam be idáig. Válaszát előre is köszönöm!

Gyógyszerszedés okozhat viszketést?

Tisztelt Doktor Úr! Hónapok óta tartó viszketés van az egész testemen, felváltva az egyes testrészeimen. Szemmel látható oka nincs, csak a marások nyoma látszik kis ideig. Okozhatja-e huzamos gyógyszerszedés a viszketést? Legkellemetlenebb a nemi szerv viszketése - nőgyógyász kizárta a fertőzést, de én véresre tudom marni. Hol a nyakam, hol a lábam, hol a kezem, stb. viszket, de nem állandóan. Magyarázatot nem találok rá, mert semmihez nem köthető megjelenése. Kérem adjanak tanácsot milyen orvoshoz forduljak?

close