Címke: vérnyomás

Cirrózis

A cirrózis egy rendkívül súlyos, krónikus, jelenleg még visszafordíthatatlan májbetegség, amelyet a máj szerkezetének gyulladások nyomán képződő, heges megváltozása és ...

Vérkép és általános vizelet laborlelet

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 60 éves nő leszek. Teljes vérkép és általános vizelet labor eredményeim közül eltérés tapasztalható: neutrofil 43% (50-70) limfocita 47% (20-40) Fvs 67/látótér (<5,00) Baktérium 1363,00/látótér (<1000,00) Ferritin 205 ug/l (10-120) Koleszterin 7,24 mmol/L (3,90-5,20) Triglicerid 1,95 mmol/L (<1,85) LDL koleszterin 4,65 mmol/l (<2,59) (zárójelben a vizsgálatot végző labor referencia tartománya) Kérem, szíveskedjék tanácsot adni! A fenti eltérések alapján Ön mire gyanakszik? Mielőtt a háziorvosom javaslatára tüneti kezelést alkalmaznánk, (sok-sok gyógyszer) szeretnék tisztába lenni a betegségemmel és az okot - ha lehetséges - megszüntetni! Mit javasol, milyen irányba (kivizsgálásokra) induljak tovább?

Emésztés és fejfájás

Tisztelt Doktor! Minden hónap végén megszűnik a rendszeres székletem, és érzem a gyomromban, hogy megmaradt az étel, nincs emésztésem. Ekkor hihetetlen migrénes fejfájásom van, mely olykor 3 napi fekvésre kényszerít. Általában éjszaka kezdődik, és ha időben felébredek egyedül a qualerin segít, de néha az sem. Már mindenféle szert kipróbáltam, de csak ez az egy gyógyszer hat. Ez a jelenség már körülbelül 35 éve meg van. Jelenleg 60 éves vagyok. Ultrahangos vizsgálat szerint nincs epekövem. A nyelvem ilyenkor hófehér, és csak azután kezd megszűnni a fejfájás, ha a számba keserű ízt érzek.

A cirrózis okai

Cirrózishoz (májzsugorhoz) a legtöbb esetben a hosszútávon érvényesülő, túlzott alkoholfogyasztás vezethet, ám a májzsugorodást idézhet elő a vírusos májgyulladás, bizonyos ...

A cirrózis kezelése

A májcirrózis (májzsugor) különböző károsító tényezők hatására kialakuló kötőszövetes májátépülés, mely szövettanilag irreverzibilis (vissza nem alakuló) állapot. Az alábbiakban arról ...

Alkoholos zsírmáj

A zsírmáj kóros zsírfelhalmozódás a májban, melyet az esetek nagy részében zsíros májgyulladás, fibrózis és cirrózis követ. Az alkoholos zsírmáj ...

Szervezetünk méregtelenítő szervei

Szervezetünk működése során rengeteg méreganyaggal találkozik. Különösen igaz ez az elmúlt évtizedekre, hiszen a mesterséges kemikáliák a levegőben, a vízben ...

Májátültetés

Májátültetéskor a sérült vagy beteg májat donortól származó egészségesre cserélik. A máj segít a fertőzések elleni küzdelemben, az emésztésben, méregteleníti ...

Alkoholos májbetegség

A túlzott alkoholfogyasztás károsítja a májat, zsírmájat, alkoholos hepatitist és cirrózist (májzsugor) okozva. Az ajánlott, biztonságos határon belül tartva az ...

Epeműtét utáni panasz

Tisztelt Doktor! Két évvel ezelőtt, 2009 júniusában végeztek nálam laparoszkópos műtétet, kivették a hólyagot 3 db kockacukor nagyságú kővel.Rá körülbelül két-három hétre kar,láb hirtelen elgyengülésével együtt járó rosszullét jelentkezett ,ami 1 óra alatt elmúlt.Ez még kétszer jelentkezett egy hónapon belül.Majd mindez az első diéta nélküli napomon, amikor picit bátrabb voltam, 3 fogást ettem (azért nem ettem degeszre magam!)hányingerrel, hőemelkedéssel, szájszárassággal újabb kar láb gyengeséggel együtt járó rosszullétem volt.Ez sajnos folyamatos volt,legalább egy hétig az összes tünettel fennállt.Majd maradt a folyamatos gyengeség, és később a karjaim lábaim elkezdtek puffadni.Nem tudom hogy mi történhetett azalatt a műtét alatt,de hogy azóta van, hogy egyre több tünettől kivizsgálástól szenvedek ez nagyon rossz!34 éves fiatal feleség vagyok, és szeretnék újra nevetni!Kérdésem:lehet olyan fertőzést bevinni,valamit bennhagyni valamit,félre kezelni, műteni, bármi ami ezt okozhatja?

close