Rosszul van

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Az édesanyám minden étkezés után 1-2 órával rosszul érzi magát, gyengének, fáradtnak. Epehólyagja már nincs azt eltávolítottak 6 éve.
Mostanában elég sokat fogyott, mert nem eszik. Azt mondja ha kiürül a gyomra jól érzi magát. Csak sokáig nem bírja evés nélkül se. Minden reggel kávéval kezdte, de most undorodik tőle. Evés után egy két órával úgy érzi egy csomó van a gyomrában. Minden féle emésztést segítő gyógyszert kipróbáltunk semmi nem segített.A gyomra nem fáj, nincs hányingere, nem ég. Teljes vérkepét és gyomortükrözést csináltunk semmi rossz eredmény.Ultrahangos májvizsgalattal annyit mondtak, hogy zsíros máj. Nagyon sokszor panaszkodik, hogy fáj a szeme, olyankor piros és könnyezik. Ennek lehet nincs semmi köze az emésztéséhez, de mégis leírtam. 65 éves 110 kiló 165cm magas. Mi lehet a baja, merek segítsenek!
2011. 08. 25. | 22:13

Kedves Kérdező!
Érdemes lenne vércukor terheléses vizsgálatot végezni, hogy nincs-e cukorbetegsége, illetve felmerül annak lehetősége is, hogy a hasnyálmirigy külső elválasztású működése renyhe, illetve lehet lassult a gyomorürülés is. Forduljanak gasztroenterológushoz!

Orvosszakértő 2011. 08. 28. | 09:53
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close