Haspuffadás autoimmun májbetegség miatt?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Orvosok!
Streptococcus viridans fertőzéstől autoimmun májbeteg lettem. Az Ursofalk nevezetű gyógyszerre állítottak be, ami az erősen megemelkedett koleszterinszintet, a szintén kiugróan magas májenzim szintekkel együtt visszaszorította. Néhai Fehér professzor fedezte fel, és lefektette semmiféle hepatitisszel és rákkal nem rendelkezem. Rendszeres laborkontrollra járok, és egyúttal felírják az ismertetett gyógyszert.
Kérdés: mi várhat reám, sokat fáj a jobb oldalt, a májnál a hasam és puffadtnak érzem magam, persze az is vagyok. Nagyon hiányzik nekem a Professzor áldott Személye.
Köszönöm szíves félvilágításukat és fáradtságukat.
2011. 01. 02. | 04:13

Kedves Kérdező!
Fehér János Professzor Úr sokunknak hiányzik. A betegséget tekintve, az autoimmun hepatitis általában jól kezelhető, ebből adódóan jó prognózisú betegség. Ha laborleletei rendben vannak, aggodalomra nincs oka. A haspuffadásnak számos oka lehet, a leggyakoribb a fokozott levegőnyelés illetve az emésztési zavar. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon gyakran, intenzíven, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumot.

Orvosszakértő 2011. 01. 05. | 22:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close