Hepatitis Epidemica

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Most 2011-ben az ÁNTSZ által kiadott hatósági bizonyítvány szerint 1960. januárjában hepatitis epidemicaban betegedtem meg, a gyógyulásom időpontja 1960. február 27. a fertőző kijelentő alapján. (50 éve még nem került sor a kivizsgálásomra, mert eltűnt az orvosi zárójelentésem. Bár én folyamatosan hangoztattam,hogy hep. voltam valamikor.)
Mit takarhat a Hep. epidemica?
Csak hep. A-t takarhat?
Ha egy 15 évvel ezelőtti vérvételen a Hep. B-t megnézve 0, 37 volt, a Hep. C 0,4 akkor az jelentheti azt, hogy nekem volt Hep. B és C-m, amiből meggyógyultam, vagy csak azt jelenti, hogy egyáltalán nem voltam Hepatitis B és C-s?
A máj tökéletesen meggyógyulhat ezekből a fertőző betegségekből?
Tavaly intenzív osztályon feküdtem H1N1-gyel. Károsíthatta ez a betegség májam?
Ha nem szeretnék a körzetileg illetékes fertőző osztályon kivizsgálásra jelentkezni a sok ismerős miatt, van lehetőségem egy másik kórházban kivizsgáltatni magam?
Ha anonim szűrésen jelentkeznék vizsgálatra vagy a Budai Hepatitis Centrumban kérném a Fibroscan vizsgálatot, akkor az ott kapott eredményeket hivatalosan elfogadják pl. a leszázalékolásomnál vagy újra meg kell jelennem a kórház fertőző osztályán?
2011. 06. 08. | 15:47

Kedves Kérdező!
A hepatitis epidemica a hepatitis A vírus okozta fertőzést takarja. A korábbi hepatitis B,C eredmények mellé szükséges lenne látni a módszert, illetve a negatív határértékeket is, mert így ez önmagában semmit nem mond. Sajnos a budapesti centrum beutalási rendjével nem vagyok tisztában, ezt a háziorvosa jobban fogja tudni, kit lehet oda utalni térítésmentes ellátásra. A H1N1 nem károsítja a májat. A májfunkciós értékek vizsgálata célszerű lenne, ha aggódik.
A leszázalékolásnál természetesen minden olyan eredményt elfogadnak, amely hivatalosan elismert laborban történt Magyarországon.

Orvosszakértő 2011. 06. 13. | 21:10
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close