Epekő, kiütések, hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
54 éves férfi vagyok. 10 éve távolították el az epekövemet, még a hasfelvágásos módszerrel. Táplálkozásom ma már teljesen "magyaros", semmi diéta. Néha, látszólag indokolatlanul - akár egy kifli elfogyasztása után is -, hirtelen hasmenésem lesz, nem sokkal étkezés után. Van, hogy többször is futnom kell. Ha nem reggelizek, nincs ilyen bajom délelőtt. Viszont sokszor már ebéd közben, a leves után csikarni kezd a hasam.
A fejbőrömön pirosas foltok jelennek meg gyakorta. Régóta van ilyen kínom, viszont egyre erősödik a tendencia. Legutóbb Elidel 10mg/g krémet írt fel a bőrgyógyász, ami szépen lehúzza a piros foltokat. Mégis úgy érzem, hogy ez csupán tüneti kezelés, és valami belső nyavalyám látható üzenetét jelentik meg a piros foltok.
Láttam egy tv műsort, amelyben szó volt arról, hogy bizonyos herpeszek megjelenése az epe nem megfelelő működésére vezethető vissza.
Lehet, hogy az én "seborrhoeás dermatitis"-em és a gyakori hasmenéseim is az elégtelen epeműködésre vezethető vissza?
2012. 03. 18. | 07:49

Kedves Kérdező!
A panaszok oka lehet funkcionális emésztőrendszeri panasz, góc. Első lépésben mindenképpen diéta szükséges. Kerülje a fűszeres ételeket, étkezésében csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkalmazzon probiotikus kúrát, és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen egy fogászati és fül-orr-gégészeti góckutatás.

Orvosszakértő 2012. 03. 19. | 17:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close