Emésztőszervi panaszok

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm Kedves Doktornő!
Kb karácsony óta vannak fúra nem orvos által „diagnosztizált” tüneteim. Amikor párolt káposztát ettem szörnyű teltséget éreztem folyamatos böfögéssel küzdöttem, telt voltam majd kidurrantam nyomott a jobb oldalam és szúrt a lapockám, majd az éjszaka folyamán ezen a állapoton hányás könnyített, mely nagyon keserű volt. Egy két napig volt még kellemetlen közérzet, de csak másnap volt hányás utána nem. Pár héttel később hagymás ételt ettem és szintén az előbb említett tünetek voltak. 2 napig hányás 2-3 napos rossz közérzet egy kis diéta és 1 hét alatt jobb lett. Hagymás tejfölös gombóc után szintén így jártam. Már alig merek enni. Jelenleg is diétázom, bár Húsvétkor nem ettem se káposztát, sem zsíros ételeket a tejfölt is mellőztem mégis beteg lettem, kolléganőim szerint a krémes volt a hunyó a tünetek azonosak. Lehet az epém rendetlenkedik? Soha nem volt vele bajom. Mit javasol mit tegyek? Ha lehet gyógyszermentes terápiában gondolkodni az jó lenne, mert nem szeretem a gyógyszereket és nehezen tudom lenyelni. Csak diéta. Milyen ételeket kerüljek?
2012. 04. 11. | 11:58

Kedves Kérdező!
A leírtak alapján elképzelhető, hogy az epehólyag gyulladása, kövessége okozta panaszát. Hasi ultrahangvizsgálat mindenképpen ajánlott. Egyéni, hogy milyen ételek váltják ki a fent említett panaszokat. Általában a káposzta, karfiol, karalábé, esetleg a fejtett bab, illetve a zsíros, tejfölös ételek állhatnak a háttérben. A panaszokat okozó ételeket mindenképpen hagyja ki az étrendjéből és próbáljon zsírszegény, könnyű diétát folytatni. Sovány húsok, krumpli, rizs, tésztafélék, gyümölcsök nyugodtan fogyaszthatóak.

Orvosszakértő 2012. 04. 12. | 21:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close