Rendszeres szúró hasi fájdalom

Orvos válaszol rovat
19 éves fiú vagyok. Körülbelül egy hónappal ezelőtt fordultam orvoshoz azzal a panasszal, hogy a hasam jobb felső tájékán, a bordaív környékén, illetve középen a szegycsont alatt nem rendszeres, de elő-elő jövő szúró fájdalmat érzek. Ez a fájdalom hol tompa, hol picit élesebb, de nem nagy fájdalom.

Ekkor a háziorvosom egy gyógyszer írt fel, aminek hatására a tünetek elmúltak. Ám most két hétre rá újra jelentkezett a szúrás. A szúráson kívül semmi egyéb tünet nem jelentkezik. Étvágyam tökéletes, hányingerem nincs, székelésemmel sincsen semmi probléma. Néha szélgörcseim vannak, de ez lehet a laktóz érzékenységemtől is akár. Fogyást nem észleltem magamon. A szúró fájdalom tapintás, illetve nyomás hatására nem jelentkezik, valamint ez a terület nem is érzékeny. A szúró fájdalom szinte soha nem egy mozdulat vagy erőltetés vagy esetleg testtartástól függően érződik, hanem ezektől függetlenül, úgymond véletlenszerűen.

Alkoholt egyáltalán nem fogyasztok és mivel konditermi edzéseket végzek így odafigyelek arra is, hogy mit eszek, ezáltal kerülöm a zsíros (mindent étolajban készítek) és túl fűszeres ételeket.
Mivel-szerencsére-nem volt még soha részem kórházi kezelésben, így tartok tőle, hogy valami komolyabb bajom lehet.
2012. 10. 27. | 23:23

Kedves Kérdező!
Fontos lenne tudni, hogy milyen gyógyszer volt hatásos a panaszaira. Menjen vissza háziorvosához, nem gondolnám, hogy kórházi kezelésre lenne szükség.

Orvosszakértő 2012. 10. 28. | 15:07
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close