Miyen betegségem van?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő !
2002-ben vizsgálatkor fedeztek fel a májamban elváltozást, mely haemangiómának felelhet meg. Három havonta járok kontrollra, voltam CT vizsgálaton natív és postkontrasztos képek készültek több fázisban. A máj mérsékelten megnagyobbodott, a 6-os segmentumban 2 cm hypodens góc látszik, mely a haemogiómára jellemző szélei felől fokozódó halmozást nem mutat. Más fokális eltérés nem ábrázolódott. Szabályos epehólyag, epeutak, pancreas, lép, mellékvesék és vesék. Haemangioma nem igazolható. Jellegtelen soliter hypodens góc a máj 6-os segmentumában. DG: Id. májbetegség és gócos eltérés. Doktor Úr kérdésemre hosszas hallgatás után hepatitis szót válaszolt. Kérdéseim: milyen betegségem van? Kell-e valamit szednem? Kell-e műteni? Októberi vérképem eltérése:
fehérvérsejt: 3,7
Haematokrit: 35,6
HDL-kol.: 2,34
gamma GT jó szokott lenni, most 27 volt. A fehér vérsejtszám általában érték alatti. Ez mitől van? A vörös 4,3 - 4,5 között van általában.
Tisztelettel várom válaszát: ...
2010. 12. 22. | 10:52

Kedves Kérdező!
A haemangioma mérete évenkénti ultrahagnon kívül egyéb vizsgálatot nem igényel. A hepatitis diagnózisát nem CT és nem ultahang alapján állítjuk fel. Amennyiben egyéb betegsége, vagy lezajlott hepatitise van, keressen fel hepatológiai szakrendelést. A CT nem igazol kezelni való eltérést, de ennyi információ alapján korrekt véleményt mondani nem lehet.

Orvosszakértő 2010. 12. 27. | 13:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close