Májbetegség, májkóma

Orvos válaszol rovat
Anyósom miatt írok. Tavaly szeptember óta májbetegsége van. Nem tudom pontosan megmondani a betegség nevét, de már rossz látni, ami vele történt.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy ebéd után lefeküdt aludni, és sógornőm próbálta ébreszgetni, sikertelenül, mivel májkómába esett. 2-3 nap után magához tért, és lassan rendbe is jött. Január óta többször is előfordul ez vele. A soproni kórházban kezelték, jelenleg Kapuváron van az étkezését beállítani. Szellemileg már nagyon kezd leépülni, a sok kóma miatt. Szeretnék tanácsot kérni, kihez fordulhatnék, aki segíteni tudna nekünk? Ő egy életerős asszony volt, s most a kisgyerek szintjén van. Milyen orvoshoz, és kihez mehetnénk itt Győr és Sopron között? Meg lehet-e ebből gyógyulni? Visszakapjuk-e még a régi mamát? Mit tehetünk érte?
2012. 02. 22. | 09:45

A kérdésből az ok nem derül ki. A májbetegségekről, amik állhatnak a tünetek mögött számos lehet a háttérben. Csak tünetek alapján semmit sem lehet mondani a kimenetelről. Mindenképpen indokolt egy hepatológiai szakvélemény. Ilyen szakrendelés Győrben biztosan van a gasztroenterológián.

Orvosszakértő 2012. 02. 23. | 14:02
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close