Koleszterin probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Szakértő !
Visszamenőleg kb 15-20 évre a koleszterin szintem a laboreredmények alapján az un jó és rossz koleszterin a minimális értéket sem éri el,vagy éppen csakhogy meghaladja. Mi az oka ?
Sokan azt mondják örüljek neki de szerintem ennek is van oka.
mütéteim : epekő eltávolitás,20 éve Göbös pajzsmirigy miatti mütét /jó indulatu/ 10 éve
Mindkét vesében hajlamos vagyok vesekötermelődésre ezek spontán kiüritéssel távoznak a szervezetemből.Nögyógyászati rossz citológiai eredmény miatt conizációs mütéten estem át 15 éve szintén negativ eredményt mutatott.
60 éves elmultam nem szedek semmilyen gyógyszert még gyulladáscsökkentőket sem igyekszen kerülni a szedésüket. Sem nyugtatót,sem fájdalom csillapitókat sem szedek.
Ami még aggaszt, hogy a vércukorszintem egy kicsit magas 7-8 nál nagyobb nem volt diétával próbálom csökkenteni. A vérnyomásonra inkább az alacsonyabb érték vonatkozik
Saját magam elkezdtem lenmag olajat és mária tövis olajat szedni .
Még egy dolog van szeretném megemliteni az alsó lábszáron 1 éve jelentkezett ilyen pontszerü bevérzés és utánna lehámlik ez nagyon aggaszt .
Kérem tanácsát mit tegyek ?
köszönettel Kata
2014. 06. 24. | 13:07

Kedves Kérdező!

Az LDL rossz koleszterin nem érdekes, az alacsony HDL szint azonban igen. Valószínűleg a perifériákból nem szállítódik el a koleszterin, tehát a rossz keringés lehet az oka a lábszár problémájának. Ezt ki kellene vizsgáltatni, konzultáljon kezelőorvosával.

Minden jót kívánok!

Orvosszakértő 2014. 07. 01. | 11:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close