Hepatitis B vagy tényleg pszichés okok?

Orvos válaszol rovat
Tiszteletem!
Édesanyámnak véradás után kijött, hogy hbc reaktív. Sajnos a László kórházban csak egy hónap múlva fogadják.
Jómagam most voltam vérvételen ettől függetlenül, a májenzim értékeim normálisak, ellenben 37 a vasam a max 26 helyett, enyhén magas a koleszterinem, a tsh-m is átlépi a felső értéket, valamint az amiláz is, míg a vércukrom pedig alacsony. Most hétvégén mértük is, étkezések előtt 3,7-3,9 körüli, étkezések után 5,2-5,4. A vérnyomásom viszonylag normális, néha hajszálnyival alacsonyabb. Pulzus 80 körül.
Ugyan 8-9 éve kötelezően megkaptam a hepatitis b oltássorozatot, mégsem vagyok biztos abban, hogy nem vagyok-e én is beteg. Évek óta zavaró mértékű tremorom van nyugalmi állapotban is, szédülök, szívdobogás érzés, angina jellegű fájdalmak, gyomor fájdalmak, sav, magas fokú fáradékonyság, általános rossz közérzet stb. jellemez. Most leszek 23 éves. Tavaly voltam kardiológián, neurológián. Nem tudtak kimutatni semmit. A neurológus kinevetett, hogy mit keresek én itt? Menjek inkább pszichiátriára. Jó érzés volt...
De ez az egész nem természetes. Mennyi esély van rá, hogy én is hepatitises vagyok? Hogy látja a dolgot, mit tehetnék még? Egyébként mindenképp elmegyek hepatitis b vizsgálatra.
Köszönöm, ...
2010. 11. 28. | 13:56

Kedves Kérdező!
Egyetlen tünete sem utal hepatitis fertőzésre. A hepatitis b védőoltás után szükséges emlékeztető oltás 5 évvel. A laboreltérések miatt keressen fel endokrinológiai szakrendelést, a pajzsmirigyfunkció, amit kezelni kell. A javaslatom az életmódváltás, stresszkezelési technika elsajátítása. A leírt tünetek együtt leggyakrabban a stressz okozta pánikrohamban fordulnak elő. Kérje pszichológus segítségét.

Orvosszakértő 2010. 12. 02. | 09:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close