Hepatitis B és C

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Születésemkor még a kórházban megfertőztek hepatitis B-vel (50 évvel ezelőtt), de a leletek eltűntek.Hosszú klinikai kezelés, és diéta megmentette a néhány hetes csecsemő életét. Később felnőtt koromban többször kértem az orvosokat, hogy vizsgáljanak meg, mert hepatitises voltam, de nem hittek nekem. 35 éves koromban nem hagytam beadni magamnak a hepatitis A oltást, mert nem maradt semmilyen papír a betegségemről, így nem tudtam igazolni, hogy milyen hepatitisem volt. Végre a háziorvos elküldött vérvételre, s így kiderült, hogy hepatitis B és hepatitis C-m is volt, de meggyógyult. Sem akkor, sem azóta semmilyen vizsgálaton nem voltam a májammal kapcsolatban. (Tavaly intenzíven feküdtem H1N1- el. Szerencsésen azt is túléltem. )
Szeretném megtudni, hogyan kaphatnék valamilyen állapotfelmérést a májam aktuális helyzetéről. Olvastam, hogy sok hepatitiszes hal meg májnagyobbodásban vagy májzsugorban.
2011. 05. 24. | 12:29

Kedves Kérdező!

A szerológiai eredményekkel keressen fel hepatológiai szakrendelést, itt elvégzik a további szükséges vizsgálatokat. Beutalót a háziorvos tud adni.

Orvosszakértő 2011. 05. 26. | 11:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close