GGT

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Férjem 2006. novemberében hosszú idő után elment laborba, ahol minden eredménye jó volt, kivéve a GGT-t, ami 500 fölötti lett. Előtte sörözött (nem mértéktelenül). Mivel szeret kertészkedni, permetezni is szokott. A labor után Elküldték CT-re, majd UH-ra, mind a két helyen zsírmájat diagnosztizáltak. Diétázott kb. fél évig, alkoholt egy kortyot sem ivott, majd újra labor, és a GGT-je még mindig 400 körül volt. Azóta a diéta több-kevesebb sikerrel megy, alkoholt ünnepnapokon koccintásként iszik, és a GGT 200 alatt még nem volt. A háziorvos azt mondja, hogy mivel a többi májenzim jó, nem kell elmennie sehova. Tulajdonképpen senki más nem idegeskedik e miatt az eredmény miatt, csak én.
Lehetséges-e, hogy valami alkati dolog miatt van ez így? Vagy a permetezés a bűnös? És pontosan milyen diétát alkalmazzunk?
2011. 06. 10. | 21:33

Kedves Kérdező!
Folytassa a májkímélő diétát. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom, valamint kerülje a vegyszerekkel való érintkezést. Mindenképpen szigorú diéta kell. Vezessen étkezési naplót és lássa hepatológiai szakrendelés, ha nincs javulás.

Orvosszakértő 2011. 06. 14. | 13:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close