Fájdalom májciszta miatt?

Orvos válaszol rovat
Két hete azt vettem észre, hogy a jobb oldalt a bordáim alatt szúr és fáj. Nem foglalkoztam vele, mert azt hittem, hogy beszorult a levegő. De mivel asthmás vagyok, megemlítettem ezt az orvosomnak, aki nagyon lelkiismeretes. Meg is vizsgált, átvilágított és azonnal elküldött sürgősségi beutalóval kivizsgálásra.

Ott ki derült,hogy a májamban 2 ciszta van. Hozzáteszem, hogy fájdalomcsillapítón élek, mert elviselhetetlen. A vizsgálatot végző orvos csak akkor kezelt volna tovább, ha befekszem kórházba. Semmilyen gyógyszert nem irt fel nekem. Most elmegyek a háziorvosomhoz és kérek beutalót a kórházba kivizsgálás céljából, ugyanis karácsony óta 15 kg-ot fogytam. Lehet,hogy rossz indulatú daganatom van?
2012. 10. 05. | 21:36

Bár azt nem írta le, mekkorák ezek a májcysták, általában teljesen ártatlan elváltozások, szinte minden ultrahangos leírásban szerepelnek. 5 cm alatt teendőt sem igényelnek jelenlétük sem a fogyást, sem a fájdalmat nem magyarázza. Emiatt mindenképp további kivizsgálás javasolt, mert mindkettő riasztó tünet és ahogy kérdezte is, akár rosszindulatú folyamat is állhat a háttérben.

Orvosszakértő 2012. 10. 09. | 00:03
close