Diétás étkezés szülés után

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami csak bizonyos ételek elfogyasztása után jelentkezik nálam. Szülés után megpróbáltam egészséges diétába kezdeni, ami azt jelentette, hogy vettem glutén érzékenyeknek és fogyókúrázóknak való tésztát. Régebben Update-et rendeltem, és azt is abba kellett hagynom, mert hasi görcseim voltak, és a pikkelysömöröm is égett. Mivel gyerek korom óta van ez a bőrbetegség nálam, tudom nagyon jól, hogy mikor szoktak égni. Vagy az epémnek vagy a májamnak nem esik valami jól. Kimondottan csak ebben az esetben ha ilyen speciális egészségesnek mondott tésztát, vagy ilyen lisztből készített ételeket eszem. Ez azt jelenti, hogy nem ehetek többet ilyent, vagy van valami gyógymód amivel azért fogyaszthatok ilyen jellegű ételeket, anélkül, hogy utána napokig rosszul legyek?
Például ebben a tésztában az összetétel a következő: tésztaipari búzaliszt, vitális gluténliszt,víz, lisztjavítószer (aszkorbinsav). Melyik lehet az amit ennyire nem bír az epém vagy májam?
2012. 01. 06. | 12:33

Kedves Kérdező!
Első lépésben étkezési naplót kell vezetni és minden nap kiszámolni és feljegyezni az összetevőket. Az étkezési allergia esetén a problémát okozó összetevőt diétával kell kiszűrni. Emellett javasolt egy góckutatás (fogászat, hasi uh, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, urológia). Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát.

Orvosszakértő 2012. 01. 09. | 20:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close