Alvászavar

Orvos válaszol rovat
40 éves férfi és az a problémám hogy alvászavarral küszködök. Már 20 éve rivotrilt szedek.
Mostanában kb. 1- 2 éve éjjelente 1 és 2 óra között felébredek, majd nem tudok visszaaludni.

Ezzel párhuzamosan gyomor-bélrendszeri problémáim vannak, a jobb bordaív alatt állandóan tompa nyomást érzek és nyomott, rossz kedvem van. Emellett állandóan gyönge vagyok, de főleg reggel, sőt mindig ég a gyomrom is. Esténként nem tudok elaludni, mert olyan mintha tele ettem volna magam. Mikor beszélek kifáradok a beszédben.

2 éve voltam hasi ultrahangon és a diagnózison az szerepel, hogy az epe vastag falú, apró echodusokkal; a májban pedig van egy pár cm-es cysta. Vérvételem is volt, ami magas AST szintet mutatott (500 felett) és a kreatinin-kineáz is magas volt.

Azóta sem tettek semmit sem, majd elmúlik meg nem kell ezzel foglalkozni. A kórházban volt ilyen kilégzéses teszt is, 2 óránként, de mindkét érték a normálnál magasabb volt, ezzel sem csináltak semmit sem.

Úgy gondolom hogy a gyomor-bél rendszerrel lehet a hiba, ez már krónikus lehet, de nem tudom mi ez, szerintem azért nem tudok aludni már évek óta.

A tünetek szinte megegyeznek a krónikus kimerültség szindrómával... Egyszerűen a szervezetem nem tudja magát kipihenni. Állandó a fáradságérzetem. Kérem adjon valami tanácsot mert ez akadályoz a munkám elvégzésében.
2012. 10. 06. | 19:50

Kedves Kérdező! Két irányban kellene elindulni. Az egyik, hogy megnézi, milyen eltérés van a gyomrával-beleivel. A kilégzési vizsgálat eredménye szerint felmerül, hogy laktóz érzékeny, vagyis ne fogyasszon tejterméket, csak laktóz menteset. Ha ez után sem javulnak a problémák, forduljon belgyógyászhoz. Az alvászavar, fáradtság inkább idegi probléma, depresszióra, szorongásra utal. Ezekkel a panaszokkal pszichiáter szakorvoshoz kellene fordulni, és a Rivotrilt lecserélni valamilyen antidepresszáns gyógyszerre.

Orvosszakértő 2012. 10. 09. | 19:53
close