Címke: koleszterin

Koleszterin probléma

Tisztelt Szakértő ! Visszamenőleg kb 15-20 évre a koleszterin szintem a laboreredmények alapján az un jó és rossz koleszterin a minimális értéket sem éri el,vagy éppen csakhogy meghaladja. Mi az oka ? Sokan azt mondják örüljek neki de szerintem ennek is van oka. mütéteim : epekő eltávolitás,20 éve Göbös pajzsmirigy miatti mütét /jó indulatu/ 10 éve Mindkét vesében hajlamos vagyok vesekötermelődésre ezek spontán kiüritéssel távoznak a szervezetemből.Nögyógyászati rossz citológiai eredmény miatt conizációs mütéten estem át 15 éve szintén negativ eredményt mutatott. 60 éves elmultam nem szedek semmilyen gyógyszert még gyulladáscsökkentőket sem igyekszen kerülni a szedésüket. Sem nyugtatót,sem fájdalom csillapitókat sem szedek. Ami még aggaszt, hogy a vércukorszintem egy kicsit magas 7-8 nál nagyobb nem volt diétával próbálom csökkenteni. A vérnyomásonra inkább az alacsonyabb érték vonatkozik Saját magam elkezdtem lenmag olajat és mária tövis olajat szedni . Még egy dolog van szeretném megemliteni az alsó lábszáron 1 éve jelentkezett ilyen pontszerü bevérzés és utánna lehámlik ez nagyon aggaszt . Kérem tanácsát mit tegyek ? köszönettel Kata

Hasi UH, diffuse májlaesio

Tisztelt Doktornő! Hasi UH-on az alábbi diagnózis van: Diffuse májlaesio Haemangioma hepatis CT vizsgálat javasolt Azt szeretném kérdezni, hogy a diffuse májlaesio mit jelent pontosan. Már lassan egy éve diétázom, nem eszem zsírosat, alkoholt egyáltalán nem fogyasztok. Az elmúlt hónapokban lefogytam 15 kg-t. Most átlagos a testsúlyom. Mi okozhatja? Az UH-n nem mondtak további teendőt. Szükséges labor vizsgálat? Ez az eltérés változhat? Visszafordítható? Májtisztítás javasolt, vagy további diéta? Erősen szúr a jobb bordám alatt. Azért is mentem UH-ra. 40 éves vagyok.

Fájdalom kínoz gyomorszáj tájékán

Tisztelt Doktor! Hetek szúró fájdalom kínoz gyomorszáj tájékán mely a hátgerincembe sugárzik, valamint folyamatos émelygés. A fájdalom mozgás hatására fokozódik. Vérvételnél kissé megemelkedett volt a GPT 71 E/l és a Gamma-GT 82 E/l. Reflux betegséggel kezelnek. Azóta voltam ultrahangon ahol azt mondták, hogy semmi kóróst nem találtak a hasi - kismedence UH során, valamint Hepatomegalia, hepatophatia, részleges zsírmájt állapítottak meg. Most akkor mit tegyek?

Vérkép és általános vizelet laborlelet

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 60 éves nő leszek. Teljes vérkép és általános vizelet labor eredményeim közül eltérés tapasztalható: neutrofil 43% (50-70) limfocita 47% (20-40) Fvs 67/látótér (<5,00) Baktérium 1363,00/látótér (<1000,00) Ferritin 205 ug/l (10-120) Koleszterin 7,24 mmol/L (3,90-5,20) Triglicerid 1,95 mmol/L (<1,85) LDL koleszterin 4,65 mmol/l (<2,59) (zárójelben a vizsgálatot végző labor referencia tartománya) Kérem, szíveskedjék tanácsot adni! A fenti eltérések alapján Ön mire gyanakszik? Mielőtt a háziorvosom javaslatára tüneti kezelést alkalmaznánk, (sok-sok gyógyszer) szeretnék tisztába lenni a betegségemmel és az okot - ha lehetséges - megszüntetni! Mit javasol, milyen irányba (kivizsgálásokra) induljak tovább?

Máj-laesio kezelése

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Hasi ultrahang vizsgálatnál diffúz máj-laesiot állapítottak meg. Előtte a magas koleszterin szintre statin tartalmú gyógyszert írt ki a háziorvos, aminek szedése után a vérvizsgálat nagyon magas májfunkciós eredményeket mutatott ki. Két hónapig szüneteltetnem kellett a gyógyszer szedését, de utána a háziorvos továbbra is statin hatóanyagú gyógyszer szedését javasolta, csak fele adagban. Újabb vérvételt nem tartott szükségesnek. A magas koleszterin-szintre létezik-e nem statin tartalmú gyógyszer? A hasi ultrahangot más betegséggel kapcsolatban végezték el. Van-e teendő a megállapított máj-laesio-val kapcsolatban?

Májnagyobbodás és zsíros máj

Tisztelt Doktor! 54 éves nő vagyok. Túlsúlyosnak mondható, /161cm-70kg/ különösen hasi tájon lévő többlettel. Hónapok óta jobb bordaív alatti tompa fájdalom miatt vérvételt és hasi ultrahangot végeztek nálam. Az ultrahang májnagyobbodást és zsíros májat állapított meg. Mit tegyek Ön szerint?

Máj zsírtalanítása

Üdvözlöm! Kérdésem a következő: Nem alkohol problémából eredő zsírmáj szindrómám van. Enzim funkciók felborulásával. Az eddigi utasítások nem nagy eredményre vezettek (dietetikus). Milyen speciális diétát javasol a máj zsírtalanítása érdekében?

GPT és GOT értékek

Tisztelt Doktor! A kérdésem a következő: A GPT és a GOT értéke is nagyon magas lett legutóbbi laboron. GOT 130 GPT 170 Hasi ultrahangon zsírmájat állapítottak meg. Mit lehet tenni az ügy érdekében? Van valami speciális diéta erre? Köszönöm

Zsírmáj oka

Tisztelt Doktor! A férjemnek (35éves) hasi UH alkalmával Diffus májlaesio-steatosis hepatis diagnosztizáltak. Sosem iszik alkoholt szilvesztert kivéve, akkor is mértékkel. A radiológus nem mondott semmit van e teendő, csak annyit, hogy a máj a normális nagyság felső határán van. Mit jelent ez pontosan, valami betegség, májzsugor? Májzsugor alakulhat ki? Mit tegyünk mit javasol? 2 éve szintén hasi UH alkalmával már ezt megállapították, de akkor egy életmentő vakbélműtéten kellett átesni és azt gondoltuk, hogy a gangraenas vakbél miatt volt a máj nagyobb. Azóta 2 év eltelt, de ez a diagnózis még fenn áll.

Hasi ultrahang

Tisztelt Doktor! A napokban voltam hasi ultrahangon,mert felpuffad a hasam, teltségérzetem van.A Hepar eredmény:mérés nagyobb,diffusan fokozott echogenitásu,distal fele gyengít.A VI.segmentus csúcsi részén a májszél alatt 10mm-es kerekedő,echoszegény,jól határolt eltérés látszik.A cholecysta fundusa mellett kis focal sparing van.Egyéb eltérés,tágult epeút nem látható.Mi a teendőm,kell-e Hepatológiára bejelentkeznem?

close