Címke: fertőzés

Hányinger, legyengülés

Tisztelt Doktor! 6 éve eltávolították az epehólyagomat, sosem ettem zsíros, vagy túl fűszeres ételt, egyszerűen nem szeretem őket. Inkább tésztaféléket fogyasztok, húst keveset, viszont gyümölcsöt, zöldséget és tejterméket annál inkább. 175 cm, 64 kg nő vagyok az utóbbi 1 évben havonta hányingerem van. Az epe tájékon és középen a bordák alatt ilyenkor nyomást (mint az izomláz) érzek néhány napig. Ekkor teljesen legyengülök, nincs semmi erőm, sem étvágyam, ilyenkor csak kekszet és sóba vízbe krumplit eszem. Kérném a segítségét, mitől van ez és mit tegyek ellene?

Kisgyermek epehólyag probléma

Jó napot Kívánok! 2 éves kisfiamnak vannak epe problémái a doki szerint, meghajlott epehólyagja van az echo szerint, és időnként hasmenése van nem tudom semmivel megállítani és benne sem áll meg semmi. Mutogatja a pociját hogy fáj neki, fent gyomorszáj tájékán. Tanácstalan vagyok mit tehetnék? Kinövi ezt? Súlyos problémát jelenthet ez a későbbiekben?

Fájdalom kínoz gyomorszáj tájékán

Tisztelt Doktor! Hetek szúró fájdalom kínoz gyomorszáj tájékán mely a hátgerincembe sugárzik, valamint folyamatos émelygés. A fájdalom mozgás hatására fokozódik. Vérvételnél kissé megemelkedett volt a GPT 71 E/l és a Gamma-GT 82 E/l. Reflux betegséggel kezelnek. Azóta voltam ultrahangon ahol azt mondták, hogy semmi kóróst nem találtak a hasi - kismedence UH során, valamint Hepatomegalia, hepatophatia, részleges zsírmájt állapítottak meg. Most akkor mit tegyek?

Hepatitis kimutatása

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy ha ne adj Isten megfertőződtem a hepatitis valamelyik fajtájával (akár A, akár B, akár C), akkor az diagnosztikai eszközökkel a fertőzés után mennyi idő elteltével mutatható ki a legkorábban?

Májciszta és hepatitis

Kedves Doktornő! Nem tudom, hogy pontosan mi a betegségem, annyit tudok, hogy máj cisztám van, 29 mm-es és hepatitis ezt írták a leletre. Doktornő ez mit jelent pontosan és mire figyeljek?

Krónikus HCV

Tisztelt Doktor Úr! Húsz éve vagyok Hcv-s, de csak mintegy 10 éve derült ki. Első perctől kezdve okozott összetett betegséget, és inkább szétesett kórképeket (izületi gyull., cukorbetegség, kipihenhetetlen fáradtság, pajzsmirigy, depresszió, elviselhetetlen fejfájás, allergia, állandó rossz közérzet, szédülés, hányás,...stb.) A biopsziám közepes stádiumot, és egyéb számokkal és orvosi kifejezésekkel leírt, de szövetileg igazolt enyhe lefolyású krónikus Hcv-t ír le. A napokban kiderült, hogy a vírusszámom 0. Majd kiugrottam a bőrömből, hiszen nem kaptam interf., de semmilyen kezelést sem, kizárólag jómagam által összeokoskodott gyógymódot alkalmaztam. Ugyanakkor, nem veszek észre a közérzetemben pozitív változást, sőt egyre több betegség fordul elő nálam. Lehetséges-e, hogy eltűntek a vírusok, de mégis megmaradtak a tünetegyüttesek, vagy valami másról van szó. Sajnos eddig kikerülő válaszokat kaptam, ami nem segít egy betegnek feldolgozni az egyébként is számtalan kellemetlenséget okozó fertőzést. Kérem, ha teheti térjen ki, milyen kilátásaim vannak a jövőben.

Májbetegség és Wilson-kór

Van egy 9 éves gyermekem, akinél egyik nap észrevettük, hogy a szeme besárgult. Este bevittük a kórházba, ahol a vérvétel után magasnak találták a májenzim értékeket – GPT: 670 – és elküldtek bennünket hepatitis gyanújával a fertőző osztályra. Ott egy hétig voltunk mindenféle vizsgálaton, nagyon sok vérvételen túl voltunk, de hepatitist nem találtak. De mind eközben a GPT értéke 2200 lett. További vizsgálatok következtek, ahol megállapították a gyermekem nagyon vérszegény, de a vérének a vastartalma nagyon magas, és a vizeletében magas réztartalmat találtak (155 mg). Ekkor közölték velünk, hogy valószínű Wilson kór. Végeztek májbiopsziát is, de ennek az eredménye csak egy hét múlva lesz meg, de közben a vérkép kismértékben romlott a hemoglobin szint jelenleg 96. De ami a legfurcsább az egészben, az az, hogy a gyermekem teljesen tünetmentes és azonkívül, hogy a szeme és a bőre sárga, jól érzi magát, eszik, iszik, alszik, stb. Kérdésem a következő: az elkövetkezendő egy hétben romolhat-e az állapota veszélyesen, míg meglesz a májbiopszia eredménye, és ha igen mit tegyünk? Az orvosok is csak találgatnak, talán nem tudják mi a baja.

Vérkép és általános vizelet laborlelet

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 60 éves nő leszek. Teljes vérkép és általános vizelet labor eredményeim közül eltérés tapasztalható: neutrofil 43% (50-70) limfocita 47% (20-40) Fvs 67/látótér (<5,00) Baktérium 1363,00/látótér (<1000,00) Ferritin 205 ug/l (10-120) Koleszterin 7,24 mmol/L (3,90-5,20) Triglicerid 1,95 mmol/L (<1,85) LDL koleszterin 4,65 mmol/l (<2,59) (zárójelben a vizsgálatot végző labor referencia tartománya) Kérem, szíveskedjék tanácsot adni! A fenti eltérések alapján Ön mire gyanakszik? Mielőtt a háziorvosom javaslatára tüneti kezelést alkalmaznánk, (sok-sok gyógyszer) szeretnék tisztába lenni a betegségemmel és az okot - ha lehetséges - megszüntetni! Mit javasol, milyen irányba (kivizsgálásokra) induljak tovább?

Időnként szúrás érzek

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly októberben volt egy epekő műtétem. Nem voltak görcsös panaszaim, csak időnként fájt a gyomrom, illetve az epém körül éreztem kisebb szúrást. Azóta figyelek arra mit eszem, csak ritkán vannak panaszaim. Az utóbbi napokban azonban időnként szúrás érzek az epehólyagom helyén. Nem erős fájdalom, de zavar mert nem eszem semmi olyat, ami okot adhatna rá. Rizs, főtt burgonya, párizsi, keksz, kifli. Ennek ellenére, a panaszok jelentkeznek, illetve szinte minden étkezés után hasmenésem van. Mi lehet ennek az oka?

Barnás hányás oka

Tiszteletem, Pár nappal ezelőtt egy elfogyasztott pizza után (kb 4-5 óra elteltével) erős hasmenés majd hányás jött rám. Másnap jobban lettem, és tudtam ebédelni egy kicsit, előtte 11 körül megittam egy unikumot (0.5cl) délutánra viszont 38.4-re felment a lázam. Este még megettem egy balaton szeletet, valamint ízesített joghurtot is ettem. Éjszaka, 2 óra körül arra ébredtem, hogy jön fel a sav, ledugtam az ujjam és sugárban sötétbarna hányás jött fel. Tudom, hogy diétáznom kellett volna, az első eset után .Sajnos nem tettem. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatta a sötét hányást.

close