Szakértő válaszol rovat

Tegye fel kérdését most! Szakértő válaszol Kérdése van? Nem találja amit keres? Szakértőink a lehető leghamarabb válaszolnak Önnek
Gyulladás
Tisztelt Doktor!

Az édesanyámmal kapcsolatban kérném a segítségét. Múlt héten húgyuti fertőzést állapítottak meg nála, és antibiotikumot kapott. Már 2 dobozzal beszedett, az általános vérképben korábban emelkedett értékek lementek, de sajnos még mindig nagyon magasak a gyulladást mutató értékek (lejjebb mellékeltem a teljes labort, ma készült), és az őt kezelő orvos a gyógyszer szedésének folytatását tanácsolta, amit el is kezdett az édesanyám. Közben epepanaszok is felmerültek, kiürült egy epekő, ami csak epeútban képződhetett, mert 10 évvel ezelőtt kivették az epehólyagját. Ultrahang, röntgen, CT is készült, mindhárom negatív, közben pedig köldök körül és jobb oldalon vannak erős fájdalmai, és hozzá itt vannak a kóros laborértékek. Ön szerint mi lehet a baj?
Vörösvérsejt süllyedés 85 mm/h * 0 - 30
GOT 18 U/L 0 - 37
GPT 19 U/L 0 - 40
Gamma GT 38 U/L * 7 - 32
Alkalikus foszfatáz 487 U/L * 64 - 300
Amiláz 66 U/L 0 - 100
Lipáz 80 U/L * 13 - 60
Karbamid 2,8 mmol/L 2,5 - 7,5
Kreatinin 49,0 µmol/L 40,0 - 88,0
eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60,0 -
Húgysav 174 µmol/L 150 - 360
C-reaktív protein 74,9 mg/L * 0,0 - 5,0
Koleszterin 4,3 mmol/L 2,8 - 5,2
Trigliceridek 3,31 mmol/L * 0,55 - 1,60
Vas 3,6 µmol/L * 10,7 - 32,2
Transzferrin 2,4 g/L 1,7 - 3,4
Transzferrin telítettség 6 % * 16 - 45
Teljes vaskötõ kapacitás 61,0 µmol/L 42,8 - 85,6
Vérkép
Fehérvérsejt 8,0 Giga/L 4,5 - 11,0
Neutrofil 5,32 Giga/L 1,80 - 7,70
Limfocita 2,05 Giga/L 1,00 - 5,00
Monocita 0,4 Giga/L 0,0 - 8,0
Eozinofil 0,21 Giga/L 0,00 - 0,45
Bazofil 0,03 Giga/L 0,00 - 0,20
Neutrofil 66,20 % 45,00 - 70,00
Limfocita 25,50 % 20,00 - 45,00
Monocita 5,3 % 0,0 - 10,0
Eozinofil 2,6 % 0,0 - 4,0
Bazofil 0,4 % 0,0 - 1,0
Vörösvérsejt 4,0 Tera/L * 4,0 - 5,2
Hemoglobin 123 g/L 120 - 150
Hematokrit 0,37 L/L 0,36 - 0,45
MCV 92,2 fl 81,0 - 100,0
MCH 31,0 pg 26,0 - 34,0
MCHC 336 g/L 310 - 360
Trombocita 441 Giga/L * 150 - 400
MPV 10,6 fl 9,0 - 13,0
RDW-SD 44,6 fl 37,0 - 54,0
Vizelet általános
fajsúly 1013 g/L 1005 - 1035
pH 6,0 4,8 - 7,5
Fehérje Negatív
Nitrit Negatív
Aceton Negatív
Urobilinogén Normál
Bilirubin Negatív
Vörösvérsejt Pozitív *
Fehérvérsejt Negatív
Cukor Negatív
Vizelet üledék automatával (IQ200)
VVS 13 db/ltr * - 3
Laphámsejt 2 db/ltr 0 - 20
2011. 06. 17. | 17:26

Kedves Kérdező!
Az elvégzett laborvizsgálatok közül a kóros értékeket kb. 2-3 hét múlva megismételtetném. Nem szerepelt a laboratóriumi eredmények között a serum össz bilirubin és a direkt bilirubin érték, ezzel kiegészíteném még a vizsgálatot. Amennyiben az értékek csökkennek, még ha nem is érik el a normál értéktartományt, elképzelhető, hogy a húgyuti fertőzés következménye. Ha változatlan, további vizsgálatokat javaslok , így a gyomor-bélrendszer kivizsgálását.

WEBBeteg orvos szakértő2011. 06. 22. | 15:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close