Szakértő válaszol rovat

Tegye fel kérdését most! Szakértő válaszol Kérdése van? Nem találja amit keres? Szakértőink a lehető leghamarabb válaszolnak Önnek
Bal oldali fájdalom
Tisztelt Doktor!

Bal oldali hasszúrással, és bal oldali derékfájással fordultam a körzeti orvoshoz, aki elküldött hasi és kismedence UH vizsgálatra
Leletem a következő: Hepar nem nagyobb, megtartott echogenitású, a májkapu közelében egy 23 mm-es echodús terime látható.
A cholecysta epével telt, fala nem vastagabb, kórmentes. Az epeutak nem tágak. A lien, retroperitoneum nem kóros. ía pancreas kórjelző eltérés nélkül.
A jobb vesében 10-18 mm átmérőjű parapyelaris cysták láthatók. A vesék szerkezete, mérete megtartott, típusos kőjel, pyelon tágulat nem látható. Pathológiás kokárdajel nem látható.

Széklet problémám nincs.
Az szeretném megkérdezni milyen hatása lehet, mennyire kell félnem. A hasi szúrás és derékfájás összefügghet-e a fentiekkel. Három hónap múlva újabb UH vizsgálat szükséges.
2011. 07. 11. | 19:00

Kedves Kérdező!
A derékfájás leggyakoribb oka mozgásszervi. Mindenképpen javaslom, hogy sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. Javasolt a testsúly optimalizálása. A bal alhasi szúró fájdalom miatt lássa nőgyógyászat. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát, alkalmazzon probiotikus kúrát. Fogyasszon elég folyadékot. Alkohol- és dohányzási tilalom. A májkapuban lévő elváltozás indokolt, növekedése esetén CT.

WEBBeteg orvos szakértő2011. 07. 13. | 13:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close