Havi archívum: 2012. 06.

Vércseppanalízis (2012. 06. 28.)

Kedves Kérdező! A háziorvosnál történjen egy rutin labor, a mellékvese vizsgálata speciális feltételeket igényel, a tünetektől függ, hogy indokolt-e.

Epeműtét, mély altatás (2012. 06. 28.)

Kedves Kérdező! Kizárólag altatásban végzik. Javasolt a műtét előtt tüdőgyógyászati szakvizsgálat és légzésfunkció, de ez ma már nem képezi akadályát a műtét elvégezhetőségének.

Epekő műtét elkerülhető? (2012. 06. 27.)

A kőzúzás tilos epehólyag-kövesség esetén. Az oldás hatásossága alacsony és nagyon gyakran kiújul. Végleges megoldás a köves epehólyag eltávolítása jelenti. Javaslom, hogy keressen fel sebészeti szakrendelést.

Labor (2012. 06. 27.)

Kedves Kérdező! A labor eltérések nem súlyosak, de az életmódváltás indokolt. Étkezésében csökkentse az egyszerű szénhidrát és a zsír arányát. Emellett minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási ...

Májbetegség, Gilbert kór (2012. 06. 26.)

Kedves Kérdező! A termék májra gyakorolt hatásával kapcsolatban nem készültek vizsgálatok, ezért óvatosságból azt tanácsolom, hogy ne alkalmazza.

Epekő, műtét előtt (2012. 06. 26.)

Kedves Kérdező! A tészta kifejezetten hizlal. Vezessen étkezési naplót és számolja ki a bevitt kalóriát. Alkalmazzon probiotikus kúrát, és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Műtét ...

Epehólyag problémák (2012. 06. 26.)

Kedves Kérdező! Az epehólyag funkcionális vizsgálatára van lehetőség, ahol az epeürülés is ellenőrizhető. Keressen fel nagy centrumban működő gasztroenterológiai szakrendelést. Addig is tartsa az epés diétát is.

Gyomor-bél rendszer funkcionális zavara (2012. 06. 04.)

Kedves Kérdező! A leggyakoribb ok a gyomor-bél rendszer funkcionális zavara. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Alkalmazzon probiotikus kúrát és étkezésében csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkohol- és dohányzási ...

Epekő, gyomorgyulladás (2012. 06. 03.)

Kedves Kérdező! Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Ellenőriztesse a máj- és hasnyálmirigy-funkciót. Minden nap mozogjon ...

Borda alatti égőfájdalom okai (2012. 06. 01.)

Kedves Kérdező! Oka lehet emésztőszervi ok, de akár mozgásszervi probléma is. Diétázzon, kerülje a csípős, fűszeres és zsíros ételeket, az alkoholt, ha nem javul, keresse fel háziorvosát!